Høsten og juleferien har gått med til tilvenning løping og styrketrening. Kroppen spiller på lag og problemene I leggene ser ut til å ha gått vekk med styrketrening.

Tilvenning løping startet med kun gåing på mølle og fjellturer. Provoserte legger mer og mer med jogging på mølle og hadde en jevn progresjon frem til siste økt, som besto I intervalltrening 8-8-4-4-1-1 min. De siste 1 minuttern var kun for å få opp farta til 15-16 km/t slik at legger forberedes på hurtigere tempo senere.

Tilvenning styrketrening startet med 15 + repetisjoner med baseøvelser knebøy-beinpress-lårcurl- og en hel del andre øvelser på Stamina. Når jeg ikke ble så stiv lenger gikk jeg over på max 6 repetisjoner, og varierte med knebøy I Smith maskin og med fri stang. De lærde strides om dype kontra kvart (90 grader) bøy, så jeg har prøvd litt av hvert.

Max styrke bygger ikke så mye volum og skal gi ett godt bidrag til utholdenheten I og med at man bruker mindre av max kapasiteten for hvert tråkk på sykkel eller I løpssteget. Jeg kommer til å kjøre max styrke en måneds tid til før jeg går over på + 15 repetisjoner igjen for utholdene styrke. Pr I dag tar jeg 6 repetisjoner med:

130 kg knebøy 90 grader I Smith maskin

110 kg markløft (trent kun to økter med markløft grunnet betennelse I albuen)

300 kg beinpress.

Før løpetreningen kom igang hadde jeg en laktattest der jeg holdt 11,3 km/t på LT grense og med 170 BPM I puls. Ny test er planlagt I februar, men mulig jeg tar den allerede I slutten av januar.

 

Posted in Ukategorisert
baretri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *