Mine konkurranser 2015

Her kommer race report fra min første sesong som triathlet.

Vestlandscup 2015: Bryne-Stavanger-Haugesund og Os triathlon.

Bryne Tri (lørdag 6 juni):

Oppkjøring: Tre uker før Bryne tri hadde jeg en CTL på 112 poeng. Ugunstig trening og en sykdom gjorde at den datt til 90 TSS uken før konkurranse. Tirsdag konkurranseuken tok jeg en VO Max test og Laktat test, uten at dette påvirket TSB og planen for hvilken balanse jeg skulle ha på min første konkurranse. Planen var å stille med ca + 10 til + 15 TSB, og ingen harde økter etter onsdagen. Dagen jeg konkurrerte var CTL 91,5 og TSB +12,5

Gjennomføring: Alt i alt en super start med 1 time 14 min og 3 sekunder sluttid.

Svømming:Ingen oppvarming før start. Pusten ble som forventet høy og klarte ikke å crawle normalt i møljen av folk. Startet helt sist og det var ikke lurt. Svømte på rett under 15 min.

T1: Gikk som planlagt og greit. Tidsbrikke på høyre ankel hindret meg litt på avkledning. Tok på sokker og jakke.

Sykling: Kald i starten og fikk ikke det trykket i musklene som jeg vanligvis har. 169 snittpuls og bare 211 NP watt. Flat løype så syklet bra. 32 min og 34,5 km/t snitt. Tok igjen 10 stykker og ble ikke tatt igjen av noen.

T2: Raskt og greit uten tull.

Løping: Veldig tung første 1,5 km. Måtte roe ned puls til 164 før jeg kunne øke hastighet og puls utover i løpet. Snittpuls 168. 22 min 30 sek på snaue 5 km.

Stavanger Tri (Søndag 21 juni)

Oppkjøring: Før Stavanger tri tenkte jeg å endre litt på strategien for å se hvordan kroppen fungerer med svak negativ TSB. Jeg har fått opp CTL til 94-95 (fra 85)Tirsdagen før konkurransenog TSB er – 15 og blir nok -20 når dagen er over. Grunnet jobbing onsdag og torsdag så vil det bli vanskelig med trening. Fredag blir derfor den dagen der jeg skal finjustere så TSB er rundt -2 til -5. Litt som en halvhard dag i en hard uke. Kanskje jeg tar en rolig til halvhard økt lørdagen, noe jeg ikke gjorde før Bryne tri. Det ble kun en lett svømmeøkt lørdagen så dagen jeg konkurrerte hadde jeg CTL 95,5 og TSB 3,7.

Gjennomføring: Tid 1 time 19 min 8 sekunder. Fokus under konkurransen var å forbedre svømming og mere watt ut på pedlene i forhold til Bryne Tri. Varmet opp lett på land og 10-12 minutter i vannet. Ble liggende litt lenge i vannet før starten gikk, så ble nok litt kald igjen.

Svømming. Dagen før konkurranse svømte jeg 736 meter rolig sammenhengende på 11.44. Dette var en god forbedring i open water treningen. Under konkurransen klarte jeg samme tempo, men litt lengre svømm og ett stykke til T1 passering gav svømmetid på 12.58. Meget fornøyd med dette tross 15 sekunder med full stopp og kraftig brekninger av slim i halsen. Tips: ikke drikk sportsdrikk før start…..

T1: Gikk som planlagt. Fomlet litt med venstre øreplugg. Tok på lange armer og sykkelskjorte for å få mer varme i kroppen. Lang løping til T1 utgang og kjente i leggen at jeg ikke kunne løpe fort.

Sykling: Klarte å gi skikkelig trykk fra første tråkk. 280 watt til vending og 260 watt på retur. Litt mye fall i splitt watt, men det er litt mentalt. Var kaldt og viste at jeg skulle jogge under løpsdelen så holdt nok litt igjen. 164 pulsslag og 267 watt i snitt.

T2: Vondt i legg på vei inn i T2 så haltet meg ned med sykkel. Bena var utrolig kalde etter sykkeldelen så fumlet litt med skobytte. Hadde nye trisko under sykling med stor åpning.. Ut på løp med grussko.

Løping: 5.24 min/km i tempo, og bare 156 i puls snitt. Rolig joggeøkt for å ikke skade meg skikkelig i leggen. Balanserte på ubehag/lett smerte og justerte farten underveis. Tid på 5 km 26.51 vitner om rolig…..veldig rolig tempo. Koste meg med vell gjennomført svøm og sykkel så smilte bredt til fotografer 🙂 underveis i løpsdelen.

Eidfjord mini tri (fredag 31 august)

Oppkjøring: Eidfjord var planlagt som trening med tung kropp. Hadde – 16 i trenings stress balanse grunnet 20 timers uke.

Gjennomføring: Gjennomførte på 58.09. Hadde min beste oppvarming før løpet startet med sykling og løping 🙂

Svømming: Svømming ble erstattet av kun 600 meter løping. Startet rolig med 4.57/km og hadde planer om rolig sykling også…..

T1: Raskeste skifte til nå…og det sier seg selv når det gikk uten våtdrakt. Ingen problemer i skiftesonen.

Sykling: Syklet på 36.01 som er 34.3 km/t. Helt greit tempo siden jeg startet for hardt og syklet meg sur i beina. 290 watt første 10 min ble litt drøyt med de beina jeg hadde denne dagen. Etter vending fikk jeg los på den beste kvinnen i konkurransen, så klarte å motivere meg til å kjøre hun inn og passerte med 4-5 min igjen til T2.

T2: Kjapt og greit. Men måtte stoppe å stramme snørene en tur til…husker ikke om jeg glemte det ved når skoene kom på, eller om de kun ble litt løse.

Løping: Løpstempo 4.44/km var fint tempo til en slik kupert løype og variert underlag. Hadde jevnt 85-90% tempo hele veien og roet ned både oppover og nedover for å spare beina. Gadd heller ikke å gi en sluttspurt, men løp rolig i mål uten å være veldig utslitt.

Strilaman (søndag 9 august)

Oppkjøring: Strilaman ble planlagt som en lav sone 3 treningstri, der fokus ville bli å ligge på riktig watt hele tiden under sykkeldelen. Gjennomføringen var en uke etter 14 dager med 40 treningstimer, så planen var å slippe opp 20% denne uken, og nye 20% neste uke slik at kroppen er klar for AXTRI. Konkurransedagen hadde jeg xxxx i treningsstress balanse.

Gjennomføring: Ikke gjennomført grunnet sliten legg venstre fot.

 

AXTRI 70.3 IM (lørdag 15 august)

Oppkjøring: Axtri er min A konkurranse i 2015. Juni og juli har gått med på å kjøre opp distanser og tid på både sykling og løping. siden «løpingen» er mer fjelljogg og gange så har det blitt flere fjellturer og trening opp Ulriken og Rundeman i Bergen. Selv Stoltzen fikk ett besøk for å forberede beina. Sykkel forberedelsene er like gode med flere 5-6timers turer og sykling opp Fløyen og Rundeman flere ganger de siste ukene. Siste harde økt ble en 6 timers tur fra Askøy, opp Rundeman på sykkel, opp Ulriken til fots og hjem igjen via ny tur over Rundeman på sykkel. Lengste tur ble 190 km og 8.5 timer.

Gjennomføring: Ikke gjennomført grunnet skade i ankel etter treningstri tirsdagen før. Virkelig ergelig men ny sjanse neste år!

G-Max Åsane minitri (søndag 23 august)

Oppkjøring: Ingen reell oppkjøring men CTL er dalende så greit med overskudd. Hadde + 24 TSB men bare 86 CTL.

Gjennomføring: Fullførte på 1.13.36. Dette var draft legal uten at det hjalp meg så mye. Varmet meget godt opp. 15 min sykkel, 10 min kogg og 5-6 min i vannet rett før start.

Svømming: Svømte på 13.36. Lengden var gode 750 meter og det ble litt sikksakk svømming grunnet vanskelig å se blåse. Var ikke ofte oppe for sighting heller grunnet mye svømming ute langs land der jeg har blitt vant til å følge kystlinjen. Har lite fartstrening i armene også så blir nok ikke bedre resten av sesongen.

T1: Kjappeste til nå. Kun hjelm, sko og startnummer. Kort jogg til sykkelpåstigning.

Sykling: Syklet på 34.16. 35.6 km/t via 8 runder a 2,5 km. Beste snitthastighet til nå grunnet flat løype og beste FTP test onsdagen før løpet :-). Kanonbra overgang til T2. Roet ned 20 watt siste runde og løsnet sko før løpende avstigning barfot :-).

T2: Kjapt og greit uten tull. Veldig kjapt!

Løping: Løpstid 24.01 uten å slite meg ut. Ingen smerter i leggen og slik vil jeg ha det alltid, derav rolig jogg og fokus på at sesongen snart starter på nytt!

Haugesund Tri

Oppkjøring: Oppkjøring til Haugesund vil ikke bli i fokus i sommerferien siden jeg meldte meg på AXTRI 15 august. Hele sommeren går med til optimal forberedelse til verdens hardeste Ironman 70.3

CTL 84 og TSB + 13.

Gjennomføring: Svømming gikk relativt bra. Lite temposvømming gjorde at jeg ikke klarer 1.45 tempo som var sesongmål. Bølger på returen etter vending gjorde ingenting. tok det som en utfordring. Sykling i draft legal føles ganske bra. blir mest henging på bedre syklister, men måtte jobbe en del selv og følte at dette er en sykkeldel jeg kan like 🙂

Svømming: Svømte på 14.24. Starten ut til venstre i feltet fungerte bra, og stresset overhode ikke ut i klyngen det første minuttet. Bra avslutning med tempoøkning.

T1: 2.14 Lang løpetur fra svømming så godt fornøyd med T1 tid!

Sykling: Jeg syklet 21.1 km på 34.44, noe som gir 36.5 km/t og ny rekord! 4 runder der jeg fikk heng i 2 fulle runder og dro litt alene før jeg fikk hvile litt siste halve runde bak en som draftet meg siste runden….

T2: 55 sekunder er veldig bra. til meg å være…..

Løping: 50 meter og der takket høyre legg for seg. sesongen ble avsluttet med 200 meter gåing der jeg syntes litt synd på meg selv de første 30 sekundene for så å innse at neste sesong faktisk startet der i sola hinkende til målområde for å levere brikken. 🙂 Da steg humøret siden jeg visste at det ventet 3 uker uten særlig trening he he.

Os Tri

DNS siden sesongen stoppet under Haugesund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *