2015-2016 sesongen er i gang. Etter 4-5 uker med moderat trening har CTL falt til lav 50 tall.

Jeg skal gjøre en del endringer i årets opplegg. Største endring blir å gå fra 2 harde, en rolig til 3:1 opplegg med en normal, medium, hard uke før en hvileuke. I normal uke kjører jeg dagens CTL + 10-15 TSS, i en medium uke +15-20 og til slutt hard uke +30 TSS. I rolig uke -20 TSS. Her kan det bli justeringer dersom CTL ramp rate blir for lav eller høy.

Ramprate på 3 CTL pr uke eller 10 CTL pr mnd var det jeg kjørte på i fjor. Det fungerte bra selv med 2 sykdomsperioder.

Med ny sykkel tilpasset meg på rulla og Vector watt pedaler, vil terskeltrening bli mye mer nøyaktig i år enn i fjor. Watt på Elite rulla justerer seg ikke i forhold til rpm i den modusen jeg syklet i fjor (tvungen watt med 10 watt stigning mellom nivåene) Med Vector på pedalene så vil jeg også få nominell watt på FTP testene. Nominell watt tar høyde for variasjon i output. Sykler du 200 watt i 10 min og 300 watt i 10 min så blir nominell snittwatt mer enn 250 watt.

Med Vector wattstyring via Garmine Edge 1020 computer så vil jeg få mer informasjon til styring av intensitet samtidig .

Jeg har testet 3 økter med sub og rene terskeløkter med veldig lik watt output. Dagens FTP på cadence 90 gav 251 watt og 173 pulsslag pr min som funksjonell terskel for de kommende 3-4 ukene. Om 4 uker blir det ny test.

 

Posted in Ukategorisert
baretri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *