Treningsplanlegging

Målbevisst trening med harde og lette perioder vil skape den beste fremgangen. Ved å legge inn en rolig testuke hver 6-8 uke så er det mulig å lette litt på trykket og se om man er på rett vei.

Triathlon er egentlig en grei multiøvelse å trene for siden to av tre grener bruker mye beinmuskulatur og aerobt arbeid. Min plan er delt over 2 år.

Treningsmål 2015

2015 er ett opptreningsår der jeg vil tilegne meg grunnleggende tekniske ferdigheter for å gjennomføre korte sprint og normaldistanse triathlon mosjonist konkurranser.

Treningsmål svømming (baseng tempo):

Målet er å svømme på under 1.45 pace på 350 meter. Nytt mål 1.40

Målet er å svømme på under 1.50 pace på 750 meter. Nytt mål 1.45

Målet er å svømme på under  1.55 pace på 1500 meter. Nytt mål 1.50

Tempo går yttligere opp (og tiden ned…) med våtdrakt så lenge vær og vind ikke er for ille.

Treningsmål sykling: For sykkeldelen så vil tiden under sykling være avhengig av løypeprofil, så her vil jeg kjøre løpet opp mot terskel watt og kjøre konkurranser på 95% av terskel. Om jeg klarer å øke 1 watt pr uke så vil jeg kunne sykle med ca 300 watt i 2015 sesongen. Dette er terskelwatt på luktar test. Startet 25 november 2014 med 246 watt.

Målet er å kjøre like bra (like mye watt) i tempostyret som oppe på bukken. TT i Hausdalen i tempostilling bør gå på under 34 minutter til våren. Under første test sykklet jeg på 37.20.

Treningsmål løping: Realistisk sett bør jeg kunne trene meg opp til å løpe på ca 4.45 pace eller ca 23.45 på 5 km. Husk at beina er møre etter 20-40 km på sykkel! EDIT mål. Jeg må løpe på 22 minutter eller 4.25 tempo for å nå mitt nye mål om topp 5 plasseringer.

Konkurranser 

Jeg kommer til å delta på minst 3 triathlon mosjonist konkurranser, og legger opp til minst to sykkelritt som Bergen-Voss eller Birken.

Når utendørssesongen starter for svømming, vil jeg kjøpe med våtdrakt å starte svømmetrening utendørs for å tilvenne kroppen kaldt vann og litt bølger.

Dersom treningsmål nås tidlig i sesongen, så vil jeg endre litt på hvilke konkurranser jeg deltar på. En 1/2 Ironman eller 70.3 som det kalles, kan være aktuelt i Haugesund allerede neste år.

Høsten 2015 vil jeg dersom interesse og form tilsier at jeg er på rett vei, søke om lott i Norseman for 2016!

Periodisering

Det er viktig å trene både i bolker og i ulike perioder med vektlegging på de ulike øvelsene. For mange vil svømming være den store utfordringen, også for meg siden jeg aldri har svømt lengre enn 100 meter crawl før jeg fylte 41 år. Jeg er utrolig heldig som kan bruke lunsjpausen min til å trene, så kan holde god trykk på teknikktrening året rundt. Resultatene så langt er eventyrlig gode, så målet for 2015 kommer jeg til å klare uten problemer. EDIT: Målet er satt ned 5 sekunder (pace) for alle distanser 1 desember 2014.

Fokuset for 2015 vil være å komme opp på ett bra nivå på sykkelsetet. Det er her man tilbringer mest tid under en konkurranse, så sykling er den grenen jeg føler må prioriteres høyt!

Skader vil sette målene på prøve, så jeg trener med foreløpig rolig og metodisk slik at basisgrunnlaget er bra før jeg øker belastning og intensitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *