Supermosjonist?

Begrepet «supermosjonist» traff meg godt under en NRK sending i 2012(http://tv.nrk.no/serie/puls/mdhp12003512/27-08-2012). Programmet følger to mosjonister som har en drøm om å delta på verdens hardeste triathlon fra Eidfjord til Gaustadtoppen. (Del 2 av «supermosjonistene» finner du under arkfanen september)

Her ble det sådd en spire, men det tok enda ett år før jeg plukket opp motivasjon nok til å starte med trening igjen.

2014, og 12 år uten jevn trening…..har jeg det som skal til? Vekten ligger nå jevnt rundt 95 kilo. Kosten er mye bedre, men man blir ikke i god form av sunn mat. 1 kilo vektreduksjon krever ett energiunderskudd på 7-9000 kalorier.

Minnene fra skadde ankler gjør at jeg regner med at løping er uaktuelt for meg, uansett nivå. Sykkling og gåing bygger styrke og balanse, så jeg hadde ett lite håp om at jevnlig aktivitet med denne type trening kan få meg ned i joggeskoene igjen.

April til september 2014 ble en fantastisk periode. Over 30 fjell blir besteget med sekk og godt humør. Det starter med halvharde turer og avsluttes med turer på 8-12 timer. To dagerstur til Hårteigen på 70 km er en av de siste i sesongen. Kroppen er nå på lag med meg 🙂

Vekten kommer ned i 89 kilo i august.

DSC_0291

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *