Da var det nøyaktig ett år siden jeg startet med trening, mye grunnet befalstesten 2014!

Oppkjøringen til årets test var ikke optimal med 3 uker nedkjøring og en uke sykdom. TSS har dalt til 58 og jeg er klar for å starte grunntreningsperiode 1 for 2016 sesongen 🙂

Testen på 20 km ble utført i duskregn og litt vind. Jeg startet 20 meter før startstreken for å få min Garmin Edge 1000 til å fange opp Strava segmentet så jeg fikk live tilbakemelding på hvordan det gikk tidsmessig.

Allerede på oppvarming så var pulsen skyhøy så jeg skjønte at dette ikke ble ny pers. Satset på en tid rundt 34.30 og klarte 34.23 så kjenner kroppen min relativt godt på sykling! Det ble positiv splitt på watten og lå ca 50 sekunder bak ved vending 10 km og 1.14 bak i mål i forhold til persen satt tidligere i sommer på 33.05.

Wattmessig havnet jeg på 247 nominell, hele 40 watt fra persen. Ny FTP settes derfor til 247 før jeg starter med grunntreningen. Jeg vil selvsagt ta ny FTP test på rullen inne om noen dager, så kvalitetsøktene inne blir korrekt. Sykdom siste uke med påfølgende 10 slag i snitt over på pulsen tyder på at FTP er høyere enn 247, men bedre å gå for lavt enn for høyt når sesongen starter.

FTP er bare ett tall, men det er viktig å være ærlig med seg selv. Når terskeløktene og sweetspot økten starter er det ekstremt viktig at FTP er korrekt med max 3-4 watt feil!!!! Og da er 3 watt for lavt bedre enn 1 watt for mye.

Posted in Ukategorisert
baretri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *