En ny tur på rulla i dag, etter en ganske hard økt i går. Treningsprogram var derfor en «sweet spot» økt rett under terskel.

FTP på egen rulle var satt til 285 watt, men det kan vise seg litt lavt. Når wattbelastning passerer terskel watt så skal pulsen stige opp til terskelpuls som jeg har beregnet til 161 med laktat testen. I dag skjedde ikke det. Maks puls ble 154 BPM.

En forklaring kan ligge i feil på rullen. Stor feilmargin på eksempelvis 3 % betyr 9 watt forskjell, eller om det er +/- 3 % hele 16 watt i verste fall.

Forklaring nummer to kan være variasjon i puls grunnet sliten, kaffedrikking osv. Da vil pulsen gjerne bli høyere enn forventet i forhold til utført arbeid (watt).

Siden jeg la på 10 watt på hele økta og lå på 300 watt på siste drag så må det være en annen forklaring. Jeg synes kontrolløkten på FTP verdi gikk litt for lett i går, men da skal det holde i massevis med 10 watt justering opp. Verifiseringsøkt umiddelbart etter en time arbeid på laktat test tirsdag, var trolig også mindre lurt. Pulsen steg da fint opp til terskel ved 290 watt.

Hva er konklusjonen?

Watt skal styre trening og puls brukes til å verifisere at arbeidet er hardt nok. Når pulsen ikke treffer nedre del av sonen du jobber i så er FTP satt for lavt.

For å ta litt i så setter jeg FTP til 320 watt for neste økt. Da ser jeg fort om jeg treffer veggen med melkesyre og puls som går utover øvre del av sone jeg jobber i.

Hvorfor 40 minuttersøkta for å finne FTP ble så tung og at pulsen lå på en snitt 174 BPM som er 5 slag i snitt over terskel sonen har jeg ikke funnet grunn til ennå. Rulla skal gi den watten jeg setter den til uavhengig av hastighet, så jeg velger å tro at rulla er OK, men litt feilmargin, unormal høy puls på FTP økta er plausible forklaringer.

 

Skulle 320 watt bli i drøyeste laget så går jeg av 10 watt underveis i neste økt om pulsen går forbi soneintervallet som er 152 til 169 BPM.

Posted in Ukategorisert
baretri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *