Sjekk ut denne videoen. (https://www.youtube.com/watch?v=7SFuG0KJuN8)

Den gir mange gode tips for deg som satser på en god tid. Tren riktig mengde og bruk treningsstress som indikator for hvilken sluttid du sannsynligvis vil få på en full IM.

 

CTL og sluttid IM

I bildet under vises en atleths utvikling på 5 sesonger. Han lar seg slippe ned til 60-80 CTL etter en sesong før han bygger seg til nye høyder. Dette er en fornuftig måte å utvikle seg på.

Straks du flater ut på ett platå så trener du sannsynligvis for mye over for lang tid uten skikkelig avbrekk med rolig alternativ trening. For å slippe seg ned fra  ca 100 CTL til 60 så kan dette gjøres med 3-4 uker trening med ca 350 TSS pr uke.

CTL 4 sesonger

 

En ny tabell som viser sammenheng mellom Fitness (CTL) og ca sluttid. Jeg vil bygge meg opp til ca 90 CTL den første sesongen.

 

CTL og sluttid2

CTL i treningsarbeid er ekstremt viktig. Bygg deg opp med 3 CTL pr uke og i bygge ukene bør TSS pr dag ligge på ca +30 i forhold til din CTL. Når du har rolig uke bør TSS ligge på -20 i forhold til din CTL. Ser du på min graf fra i dag, så mangler jeg denne klare bolkleggingen. Dette er gjort med vilje og planen var å starte bolklegging nå i januar. Nå fikk jeg en «gratis» rolig periode rett før jul så kan fint kjøre 3 uker hardere og hardere før jeg tar en rolig uke.

 

 

 

Posted in Ukategorisert
baretri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *